Post & Rail van Kastanjehout

 

Kastanje Post & Rail uit Engeland

De kastanjehouten Post & Rail afrastering komt oorspronkelijk uit Engeland waar het veelal geplaatst wordt als natuurlijke afrastering en omheining van de diverse landgoederen. Vanwege de natuurlijke uitstraling van het kastanjehout wordt het Post & Rail ook vaak gebruikt bij het omheinen van paardenweides. Een bijkomend voordeel is dat paarden niet van kastanjehout houden en dus de omheining niet kapot bijten. De post & rail constructie is zeer robuust en kan tegen een stootje.

Kastanje liggers

De rails, ook wel liggers of dwarsliggers genoemd, hebben een lengte van ca. 3m en kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd: 1 /4 en 1/ 2 gezaagd en rond.

Kastanje staanders of hoekpalen

De kastanjehouten Post, ook wel staander of hoekpaal genoemd, is geschild en gekloofd of gezaagd. Deze kastanje palen worden geleverd in 1,8m of 2m lengte en hebben een diameter van ca. 12-14 cm. Op verzoek kunnen ook dikkere palen geleverd worden. Echter deze houden we niet op voorraad dus de levertijd zal wat langer zijn.

De kastanje omheining wordt meestal met 2 of 3 horizontale dwarsliggers geplaatst. Afhankelijk daarvan zijn de kastanje hoekpalen voorzien van 2 x 2 of 3 x 2 gaten waarin de kastanjehouten dwarsliggers worden vastgezet. De Post & Rail van hebben een zogenaamde pen – gat verbinding. De pennen van de rails moeten recht ten opzichte van elkaar worden geplaatst, zodat de pennen niet gaan wringen in de gaten van de kastanje hoekpalen.

De afstand tussen de kastanje rails bedraagt circa 45cm. De bovenste rail ligt op circa 15cm van de top van de hoekpaal.

post en rail kastanjehoutpost & rail kastanjepost & rail