kastanje planken

 

Kastanje planken uit Frankrijk

Van Biezen Kastanjehout levert kastanje planken op bestelling vanuit Frankrijk. Tijdens de oogst van het kastanjehout komen er relatief weinig dikke zaagstammen van kastanjehout vrij. De dunnere stammetjes worden gebruikt voor de palen-produktie van kastanjehout. De dikkere stammen gaan naar de zagerijen die het kastanjehout met name zagen voor het gebruik van vloerdelen. Kastanje planken kunnen wij leveren bekant recht en onbekant recht.

 

Beschikbaarheid kastanje planken

Kastanje planken zijn door de geringere beschikbaarheid van de dikke kastanje stammen relatief duur. Eigenlijk wordt er daarom weinig gebruik gemaakt van kastanje planken voor de bouw van veranda’s, schuren en andere gebouwen. Meestal worden hiervoor fijn bezaagde eiken planken gebruikt. ¬†Eiken planken vormen een duurzaam en voordeliger alternatief voor kastanjehout. Het verschil in prijs kan zomaar oplopen tot wel 20%.

 

Eiken planken

Bij van Biezen hout kunt u natuurlijk ook terecht voor uw eiken planken. Deze planken hebben wij vers bezaagd op voorraad in de lengte van 4 meter. Wij hebben de eiken planken beschikbaar in diverse breedtes (15/20/30 cm) en verschillende diktes (2,5/3/4cm). Indien gewenst kunnen wij voor u ook specifieke maten laten inzagen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de eiken planken kunstmatig terug te laten drogen. Dit doen wij in samenwerking met betrouwbare houtdrogerijen. Reken wel op een periode van minimaal 3 maanden om de planken kunstmatig terug te drogen.

U kunt bij ons afhalen in Hierden of wij kunnen het transport voor u verzorgen. Indien u interesse heeft neem dan contact met ons op en wij zullen u vakkundig advies geven over het gebruik van uw kastanje- of eikenhouten planken.

eiken planken vers bezaagdeiken planken winddroogkastanje planken