Plaatsing kastanje hekwerk

Het zelf plaatsen van kastanje hekwerk is niet moeilijk. De instructies voor de plaatsing van kastanje hekwerk helpen u snel op weg om eenvoudig uw hekwerk zelf te monteren.

Stap 1) Klaar leggen van de benodigde materialen en gereedschap:

De kastanje hekken en kastanjehouten palen, Roestvrijstalen schroeven of krammen, een grondboor (al dan niet gemotoriseerd), een spade, een boormachine, een houten hamer, een zaag, lang meetlint of touw, een draadtang

Stap 2) Plaatsing van de kastanje palen:

  • De meest gebruikte kastanje palen hebben een diameter van 8-10 cm. in. Normaal gesproken worden de palen om de 2 m geplaatst. Bij kastanje hekwerk hoger dan 1,5m en met een smallere latafstand worden de palen minder dicht opeen gezet.
  • Maak de plaats waar het hekwerk moet komen egaal vlak.
  • Span een draad of lint in strakke rechte lijn net boven de grond.
  • Boor een gat op beide hoeken. De palen moeten ongeveer 1,5x zo hoog zijn als het hekwerk, dat betekent de gaten iets minder diep dan 1/3 van de paal lengte moeten worden geboord. Let op dat de diameter van de grondboor niet groter is dan de dikte van de palen
  • Plaats de kastanje hoekpalen in de gaten en sla deze met een houten hamer voldoende diep voor de stevigheid. Houdt hierbij de hoogte aan van het bovenste ijzer wikkeldraad van het hekwerk voor de bovenkant van de paal.
  • Meet de exacte plaats uit van de tussenliggende palen. Plaats deze kastanje palen op dezelfde wijze als de hoekpalen.

Stap 3) Plaatsing van het hekwerk:

Rol het hekwerk uit en monteer de eerste lat  met krammen of schroeven op de eerste  hoekpaal. Let hierbij op dat u het hekwerk met de puntjes naar boven plaatst. Bij elk opeenvolgende paal rekt u het hekwerk goed uit. Voor het opspannen kunt u een spade gebruiken die u tussen de paal en een kastanjehouten latje plaatst. Houdt de spade hierbij zoveel mogelijk ter hoogte van 1 van de ijzerdraden om beuken in het hekwerk te voorkomen.

Stap 4) Verbinden van 2 rollen kastanje hekwerk:

Verwijder  eerst het laatste latje van de laatst geplaatste rol. Dit doet u door met behulp van de draadtang de ijzerdraden los te draaien. Plaats vervolgens het eerste latje van de nieuwe rol tussen de losse uiteinden en draai het ijzerdraad weer vast.

Stap 5) Plaatsen van schoorpalen:

Voor extra stevigheid kunt u ervoor kiezen om het hekwerk te schoren met kastanje schoorpalen. De koppen van de schoorpalen worden schuin afgezaagd. Boor een schuin gat in de grond en plaats de schoorpalen met de schuin afgezaagde kop tegen de rechtopstaande kastanje palen.

Veel succes met het plaatsen. Mocht u geen zin of eenvoudigweg de tijd niet hebben voor het zelf plaatsen van het hekwerk, dan kunt u bij ons ook een offerte aanvragen voor het plaatsen van de kastanje afrastering door vakkundige professionals.

frans schapenhekkenfrans kastanje hekwerkplaatsen kastanje schapenrasterfrans hekwerk kastanjehout